Pakiranje Pomoć Prodavatelji e-trgovine Stvaraju dobru marku

- Apr 30, 2019-

Kako pakovanje pomaže prodavcima e-trgovine da stvore dobar brend ?


Sve više kompanija želi da izgradi online poslovanje kako bi ne samo objavilo svoje prisustvo potencijalnim klijentima, već ih i prodalo direktno. Putem internet veze, kupci mogu da pregledaju vebsajt prodavca, da vide šta im se sviđa i da ga kupe sada. Stavke se onda sigurno transportuju do njih i mogu primiti paket u roku od nekoliko sati ili sedmica u zavisnosti od udaljenosti od prodavca.


Dok neki prodavci ne razumiju ovu činjenicu, način na koji pakuju robu svojih kupaca može uvelike pomoći da se odredi da li će primalac od njih naručiti. Neke naizgled beznačajne stvari, kao što je upotreba materijala koji ne zadovoljavaju standarde, mogu dovesti do toga da kupci navedu vašu listu dobavljača. Kako možete postići suprotan efekat; koristite svoju ambalažu za promociju vašeg brenda?


Odmah, ne morate žrtvovati svoju profitnu maržu za kupovinu nepotrebno skupih materijala za pakovanje. Zapamtite, cilj je jednostavno razlikovati svoj brend od konkurencije. Na primer, zašto ne biste koristili papirnate ubruse u boji koji se rimuju sa vašim brendom da biste zaštitili predmete umesto ambalaže od metalne pene? Međutim, čak i ako to učinite, uvjerite se da je proizvod adekvatno zaštićen i da postoji mali rizik od isporuke proizvoda kupcu. Ključ je kombinirati funkcionalnost i jedinstvenost.


Također možete razmotriti izradu pakiranja po narudžbi s logotipom. To će kupcu dati dojam da ih ozbiljno tretirate i da ste zreli brend. Ne tretirajte ovaj paket kao trošak i tretirajte ga kao investiciju kao važan dio vašeg marketinškog budžeta.


Par:Različite primjene Seal Tape i generacije mjehurića Sljedeći:Koja je ključna tehnologija proizvodnje PVC folija?